4 redenen om paddenstoelen te proberen

4 redenen om paddenstoelen te proberen

4 redenen waarom je paddenstoelen moet gebruiken

Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren wereldwijd gebruikt vanwege hun ondersteunende voordelen. Ze kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en welzijn te ondersteunen. Als je nog geen reden – of niet voldoende – hebt gevonden om paddenstoelen te proberen, dan zijn hier 4 redenen waarom ook jij ook paddenstoelen zou moeten proberen.

1. Boost je immuunsysteem

De meeste paddenstoelen bevatten immuunondersteunende polysachariden, zoals bèta-glucanen. Het zijn immuunmodulatoren, waardoor ze onderdrukken of juist stimuleren indien nodig. Ze ondersteunen veel belangrijke componenten van het immuunsysteem en processen. Dit kan net die immuunboost geven die je nodig hebt.

2. Sportprestaties

Sommige paddenstoelen hebben een ondersteunende functie bij het leveren van sportprestaties. Paddestoelen helpen bij de ondersteuning van het uithoudingsvermogen, de zuurstofopname in het bloed en spierherstel. In China gaat het gerucht dat het sportteam voor de Olympische spelen Cordyceps gebruikten. In dat jaar verbroken zij diverse wereldrecords. Of het door de cordyceps kwam is niet duidelijk. Toevallig is het wel.

3. Ondersteuning voor de huid

Sommige paddenstoelen blinken uit vanwege hun hoeveelheden antioxidanten. Antioxidanten zijn onmisbaar voor een mooie en egale huid. Het gaat rimpels tegen en ondersteunt de huid op vele vlakken. Naast antioxidanten bevatten paddestoelen ook vaak ruime hoeveelheden polysacchariden, zoals bèta-glucanen. Bèta-glucanen staan bekend ​​om hun natuurlijke hydratatie, bescherming en ondersteuning van de huid.

4. Cognitieve boost

Niet alleen koffie zorgt voor een cognitieve boost om je productiviteit en concentratie te verhogen. Er zijn ook zat nootropics op de markt en paddenstoelen die jou ook helpen bij een cognitieve boost. Veel paddenstoelen bevatten een stof genaamd ‘ergothioneïne’ en dankzij hun combinatie aan polyssachariden (bèta-glucanen) hebben ze een krachtige mix aan werkzame stoffen. De Lion’s Mane staat bijvoorbeeld bekend als dé paddenstoel voor de cognitieve boost.

Welk paddenstoelsupplement ga jij gebruiken?

Dit zijn slechts 4 redenen om paddenstoelen te proberen, maar er zijn er nog zoveel meer! Bekijk onze andere blogposts voor meer informatie over paddenstoelen of pak een van de boeken van Martin Powell om meer te ontdekken over de wondere wereld van schimmels.

Ons volledige assortiment paddenstoelsupplementen, inclusief onze paddenstoelcapsules en paddenstoelpoeders, vind je hier »