Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Chaga Kurkuma Latte

  • paddenstoel voor vitaliteit
  • paddenstoel voor antioxidantbescherming

Paddenstoeldrankjes worden al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege hun potentiële verouderingsremmende, stressverminderende en energiegevende eigenschappen. Onze paddenstoelenlattes zijn een geweldig alternatief voor gewone koffielattes. Paddenstoelen bevatten van nature antioxidanten, zijn adaptogeen, niet irriterend voor de spijsvertering en werken ook immuunversterkend, waardoor ze een fantastische aanvulling zijn op je dagelijkse routine.

Meet the Mushroom

Chaga, ook wel bekend als de ‘diamant van het bos’, is een oud Russisch woord voor paddenstoel en is al honderden jaren een traditioneel medicijn in Noord-Europa en Rusland. Chaga groeit op de schors van de berkenboom, het maakt gebruik van de kracht van deze oude bomen, het onttrekt voedingsstoffen uit hun binnenste lagen en zet deze om in actieve verbindingen om de algehele gezondheid te ondersteunen.

Geschiedenis

Chaga staat bekend om zijn verhoogde vitaliteit en ondersteuning van het immuunsysteem. Traditioneel werd het gebruikt in de volksgeneeskunde in Oost-Rusland, gekookt om een thee te maken ter ondersteuning van de immuniteit en de algehele gezondheid;

Actieve ingrediënten

  • Kurkuma: Wordt beschouwd als een van de belangrijkste kruiden in de Ayurvedische geneeskunde en is een van de bekendste kruiden ter wereld vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Kurkuma helpt bij het moduleren van ontstekingsmediatoren zoals cyclo-oxygenase 2 (COX-2), prostaglandinen en leukotriënen (1). 
  • Zwarte peper: Ontstekingsremmende en artritiswerende eigenschappen (2). Wordt ook gewaardeerd om zijn antioxiderende en antimicrobiële voordelen.
  • Gember: Gember helpt pijn en ontstekingen te verminderen door de productie van cytokinen en andere ontstekingsmediatoren te remmen (3). 

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Anti-veroudering: Chaga is een van de hoogste voedselbronnen van antioxidanten en beschermt tegen schade door vrije radicalen. Kurkuma is een bekend antioxidantrijk en ontstekingsremmend kruid. 
  • Gezondheid van de huid: Studies tonen aan dat chaga de sterkste antioxidantactiviteit heeft van alle onderzochte schimmels. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade door vrije radicalen die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken.
  • Immuniteit: Studies hebben antivirale effecten aangetoond en suggereren dat chaga paddenstoel cytokinen verhoogt; signaaleiwitten die ontstekingen helpen beheersen, communiceren met witte bloedcellen en helpen bij het reguleren van de immuunrespons.

Productinfo: 

We mengen biologische Chaga met kurkuma, gember en zwarte peper voor een verwarmende en revitaliserende latte.

Geef je lichaam een gezonde boost met deze antioxidant en antibacteriële krachtpatser van duurzaam in het wild geoogste chaga, gouden kurkuma,   en pittige gember; allemaal bekend om hun voordelen voor immuniteit, huidgezondheid en all-round ondersteuning.

Fungi feit

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd chaga paddenstoel in Finland vaak gebruikt als alternatief voor koffie vanwege de voedselrantsoenen.  

Bronnen

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8572027/ 

2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19327174/

3: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2022.902551/full