Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Chaga (Inonotus obliquus)

  • paddenstoel voor gezonde huid
  • paddenstoel voor immuniteit

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen samenstelling om de gezondheid te ondersteunen, laten we meer leren over chaga:

Meet the Mushroom

Chaga, ook wel bekend als de ‘diamant van het bos’, is een oud Russisch woord voor paddenstoel en is al honderden jaren een traditioneel medicijn in Noord-Europa en Rusland. Hij groeit op de schors van de berkenboom, onttrekt voedingsstoffen uit de binnenste lagen en zet deze om in actieve verbindingen om de algehele gezondheid te ondersteunen;

Geschiedenis

Chaga staat bekend om zijn verhoogde vitaliteit en ondersteuning van het immuunsysteem. Traditioneel werd het gebruikt in de volksgeneeskunde in Oost-Rusland, gekookt om een thee te maken die werd gebruikt om de immuniteit en de algehele gezondheid te ondersteunen;

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Gezondheid van de huid: Studies tonen aan dat chaga de sterkste antioxidantactiviteit heeft van alle onderzochte schimmels. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade door vrije radicalen die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Andere studies hebben voordelen vastgesteld voor problematische huidaandoeningen zoals psoriasis, mogelijk door de invloed op chronische ontstekingen.
  • Immuniteit: Studies hebben antivirale effecten aangetoond en suggereren dat chaga cytokinen verhoogt, wat signaaleiwitten zijn die helpen bij het reguleren van de immuunrespons.
  • Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat de polysachariden in chaga prebiotische eigenschappen bezitten die de balans van gezonde bacteriën in de darmen verbeteren (1).

Actieve stoffen

  • Betulinezuur: Afkomstig van de schors van de berkenboom waarop het groeit, heeft het een breed spectrum aan antimicrobiële activiteit. 
  • Bèta-glucanen: Brengt de reactie van het immuunsysteem in evenwicht.
  • Antioxidanten: Chaga heeft een van de hoogste ORAC-scores (Oxygen Radical Absorbent Capacity) van alle voedingsmiddelen, wat zijn vermogen benadrukt om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Productinfo

Onze Biologische Chaga is een 100% vruchtlichaampje dubbel extract van chaga vruchtlichaam, duurzaam in het wild gekweekt op berkenbomen in het ongerepte Jilin bos. Het is van vitaal belang dat chaga wordt gekweekt op berkenbomen om de belangrijkste actieve bestanddelen te bevatten waarmee het wordt geassocieerd.

Het wordt tweevoudig geëxtraheerd (tot 8:1 extractverhouding) om de polysachariden en triterpenen vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 12% glucanen en 0,5% betulinezuur om de immuniteit en ontstekingsreactie te ondersteunen.

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als de kwaliteit van de behandelaar en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Chaga heeft een rijke, bittere smaak. Je kunt een thee/koffie alternatief maken met het poeder, of het toevoegen aan je smoothies en ontbijtbowls. 

Veelgestelde Vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : In tegenstelling tot sommige andere paddenstoelen kan chaga op elk moment van de dag genomen worden. Regelmatige consumptie van chaga kan je helpen te profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar er kan interactie optreden met bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunners en diabetesmedicatie.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Wordt de chaga duurzaam geoogst? : Ja, de chaga wordt duurzaam in het wild geoogst. De mensen die de chaga oogsten zijn getraind om de stam van de berk niet te beschadigen bij het verwijderen van de kegel, zodat de kegel opnieuw kan groeien.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Combineren met

Chaga kan op zichzelf worden genomen of worden gecombineerd met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Combineer het met tremella voor een antioxidantrijke boost voor een gezonde huid, of probeer het naast kurkuma voor een krachtige ontstekingsremmende ondersteuning.

Fungi feit

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd chaga in Finland vaak gebruikt als alternatief voor koffie vanwege de voedselrantsoenen.

Referenties:

1: https://amb-express.springeropen.com/articles/10.1186/s13568-017-0341-1