Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Cordyceps (Cordyceps militaris)

  • paddenstoel voor gezondheid luchtwegen
  • paddenstoel voor gezonde nieren

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. Laten we meer leren over cordyceps:

Meet the Mushroom

De voordelen van cordyceps worden al eeuwenlang geroemd in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Van nature voorkomende cordyceps is moeilijk te verkrijgen, duur en wordt niet op grote schaal gebruikt, dus wetenschappers ontdekten hoe ze cordyceps konden reproduceren op organische korrels onder natuuridentieke omstandigheden, om een identiek chemisch profiel te verkrijgen als de wilde vorm;

Geschiedenis

Cordyceps, ook wel bekend als de ‘keizerpaddenstoel’, wordt al heel lang gebruikt in religieuze ceremonies en in verband gebracht met een lang leven en onsterfelijkheid. De eerste mensen die de voordelen van cordyceps ontdekten, zagen hoe dieren de paddenstoel aten en daardoor sterk werden. Boeren en herders begonnen vervolgens cordyceps te gebruiken om tonics en theeën te maken om kracht en vitaliteit te bevorderen. De paddenstoel werd van oudsher gebruikt voor de gezondheid van de luchtwegen en is ook gebruikt om de gezondheid van de nieren te ondersteunen en het libido en de voortplantingsfunctie te verbeteren.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Gezondheid van de nieren: Studies hebben gewezen op een verbeterde nierfunctie bij mensen met chronisch nierfalen en bescherming tegen nierschade. 
  • Traditioneel gebruikt voor aandoeningen aan de luchtwegen, onderzoek suggereert dat cordyceps zou kunnen helpen de longfunctie te verbeteren door het zuurstofgebruik te verhogen en de ademhalingscapaciteit te verbeteren, wat gunstig kan zijn voor astma en COPD.
  • Energie: Studies tonen een toename in zuurstofopname, aerobe capaciteit en weerstand tegen vermoeidheid. Cordyceps kan het energieniveau op natuurlijke wijze ondersteunen;
  • Vruchtbaarheid: Verscheidene onderzoeken hebben gekeken naar de effecten van cordyceps op het libido en de seksuele gezondheid, wat suggereert dat het de niveaus van mannelijke geslachtshormonen kan verhogen en de kwaliteit en kwantiteit van sperma kan verbeteren. 
  • Immuniteit: Onderzoek heeft een toename in de productie van beschermende immuuncellen en een verbeterde immuunrespons aangetoond. Cordyceps blijkt ook krachtige antivirale effecten te hebben, met name de militaris soort die rijk is aan cordycepine (1).

Actieve stoffen

  • Cordycepine : Heeft een sterke gelijkenis met adenosine waardoor sommige enzymen geen onderscheid kunnen maken tussen de twee. Adenosine staat centraal in het energiemetabolisme, het is nodig om ATP te maken, de energievaluta van het lichaam. Cordycepine is ook een krachtige antivirale verbinding;
  • Polysachariden en nucleosiden: De farmacologische functies van cordyceps zijn voornamelijk te danken aan de bioactieve polysacchariden, gemodificeerde nucleosiden en cyclosporine-achtige metabolieten die het produceert (2).
  • Antioxidanten: Rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende bestanddelen. 

Productinfo

Onze biologische Cordyceps is een 100% vruchtlichaamextract van cordyceps militaris dat zorgvuldig is gekweekt in de provincies JiangSu en Fujian onder natuuridentieke omstandigheden op biologische rijst om een profiel te bieden dat gelijkwaardig is aan dat van zijn wilde neven;

Het wordt met heet water geëxtraheerd (tot 12:1 extractverhouding) om de polysachariden en cordycepine vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 30% bètaglucanen en 0,2% cordycepine ter ondersteuning van energie, gezonde luchtwegen en immuniteit;

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als de kwaliteit van de behandelaar en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Cordyceps heeft een milde nootachtige smaak. Je kunt van het poeder een lekkere thee maken, het toevoegen aan je matcha, koffie, smoothies en ontbijtbowls. Willen we er recepten bij? Video-inhoud?

Veelgestelde vragen 

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : Cordyceps kan het beste eerder op de dag genomen worden, of vóór de training voor aanhoudende energie. Regelmatige consumptie van cordyceps kan je helpen te profiteren van de voordelen voor je gezondheid.

Zijn er bijwerkingen? : Cordyceps wordt over het algemeen goed verdragen, maar sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals misselijkheid, diarree, droge mond of maagklachten.

Zijn er interacties? : Cordyceps kan een interactie hebben met bepaalde medicijnen, waaronder anticoagulantia, immunosuppressiva en antidiabetica. We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Is de cordyceps veganistisch? : De cordyceps is veganistisch. De meerderheid van de cordyceps wordt nu gekweekt op niet-insecten, op graan gebaseerde substraten, wat de kwaliteitscontrole en betaalbaarheid heeft verbeterd. HPLC-analyse laat identieke chemische profielen zien als wilde cordyceps en de twee zijn klinisch uitwisselbaar.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Wat is het verschil tussen cordyceps sinensis en militaris? : Het belangrijkste verschil tussen de sinensis en militaris soorten zit in de concentraties van 2 stoffen: adenosine en cordycepine.Onderzoeken hebben aangetoond dat cordyceps sinensis meer adenosine bevat dan cordyceps militaris, maar geen cordycepine, wat de militaris wel bevat.

Wat is het verschil tussen dit en het Cordyceps Perform product? : Dit is een puur product, het is een extract en is therapeutischer dan de Cordyceps Perform. De militaris stam in dit product is rijk aan cordycepine en is meer gericht op de gezondheid van de luchtwegen en nieren, met antivirale en immuunvoordelen.

Combineer met

Cordyceps kan op zichzelf genomen worden of gecombineerd worden met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Combineer met andere adaptogenen zoals ashwagandha om de stressrespons van het lichaam te ondersteunen, of combineer met rode biet of cafeïne voor een pre-workout boost.

Fungi feit

Cordyceps kwam in 1993 in het nieuws nadat Chinese atleten vele wereldrecords op de atletiekbaan verbrijzelden. Ze beweerden dat het geheim van hun verbeterde prestaties de cordyceps paddenstoel was die het team had gebruikt.

Referenties:

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4303894/ 

2: http://lawdata.com.tw/File/PDF/J991/A04970804_248.pdf