Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Lion’s Mane (Hericium erinaceus)

  • paddenstoel voor cognitieve gezondheid
  • paddenstoel voor ondersteuning van zenuwstelsel 

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. Laten we eens meer leren over lion’s mane:

Meet the Mushroom

Lion’s mane is een krachtpatser van voedingsstoffen en wordt in de traditionele geneeskunde vereerd. Hij wordt ook wel ‘pruikzwam’ genoemd en is de laatste jaren onderzocht op zijn gunstige effecten op de cognitieve gezondheid, waarbij talloze onderzoeken de beweringen van de traditionele geneeskunde ondersteunen.  

Geschiedenis/Traditioneel gebruik

Historisch gezien was lion’s mane voorbehouden aan royalty’s, maar ze worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun antimicrobiële en immunologische activiteit. In de traditionele Chinese geneeskunde werd het gebruikt als een tonicum voor de ondersteuning van de algehele gezondheid en een lang leven. Boeddhistische monniken zouden het ook als thee hebben gebruikt om hun hersenkracht te verbeteren en hun concentratie tijdens meditatie te verhogen;

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Gezondheid van de hersenen: Studies hebben aangetoond dat het de productie van zenuwgroeifactor (NGF) stimuleert, wat helpt bij het onderhouden van neuronen, de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het verwerken en verzenden van informatie. Het is nuttig voor het leren en het geheugen en helpt bij het optimaliseren van neurogenese; de aanmaak en groei van nieuwe hersencellen, waardoor het een ideale nootropic is voor het ondersteunen van focus en productiviteit.
  • Neuroprotectie:  Een onderzoek uit 2020 wees uit dat mensen met milde Alzheimer die 49 weken lang dagelijks lion’s mane innamen, aanzienlijke verbeteringen zagen in de gezondheid van hun hersenen. Ondertussen ondervonden degenen die een placebo namen een achteruitgang in verschillende markers van cognitieve functie. 
  • Mentale gezondheid: Studies suggereren dat lion’s mane kan helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie door het moduleren van de niveaus van specifieke neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine, die een cruciale rol spelen bij het reguleren van stemming, motivatie en stressrespons.

Actieve stoffen

  • Hericenonen: Lion’s mane fruiting body is rijk aan hericenonen waarvan wordt aangenomen dat ze bijdragen aan de cognitieve eigenschappen van de paddenstoel. Ze hebben een sterke anti-bacteriële activiteit en helpen bij het stimuleren van de aanmaak van zenuwgroeifactor (NGF), een neuropeptide die helpt bij het in stand houden van neuronen en het optimaal functioneren van de hersenen ondersteunt.
  • Bèta-glucanen: Hoge hoeveelheden polysachariden waaronder bèta-glucanen om de immuniteit te ondersteunen.
  • Antioxidanten: Rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende bestanddelen;

Productinfo  

Onze organische lion’s mane extract is een 100% vruchtlichaamextract van lion’s mane geteeld in de Fujian provincie, onder natuuridentieke omstandigheden op organische rijst en houtsnippers.

Het wordt tweevoudig geëxtraheerd (tot 14:1 extractverhouding) om de polysachariden en belangrijkste bestanddelen, waaronder hericenonen, vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 10% beta-glucanen en 2% hericenonen om de immuniteit en cognitieve gezondheid te ondersteunen.

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als de kwaliteit van de behandelaar en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken.

Hoe te gebruiken 

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1 g. Lion’s mane heeft een milde nootachtige smaak. Je kunt een lekkere thee maken met het poeder, het toevoegen aan je matcha, koffie, smoothies en ontbijtbowls.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het in te nemen? : Voor cognitieve en stemmingsondersteuning wordt geadviseerd om lion’s mane in de ochtend of vroege namiddag in te nemen. Deze timing zorgt ervoor dat de voordelen samenvallen met periodes van mentale piekactiviteit. Regelmatige consumptie van leeuwenmantel kan je helpen te profiteren van de voordelen voor je gezondheid.

Zijn er bijwerkingen? : Zeldzame bijwerkingen van lion’s mane zijn onder andere buikpijn, misselijkheid en huiduitslag;

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Het product getest? : Ja, het is getest door een derde partij. COA’s zijn op verzoek verkrijgbaar.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Wat is het verschil tussen dit product en Lion’s Mane Focus?   Dit is een product van zuivere kwaliteit, het is een extract en is therapeutischer dan Lion’s Mane Focus. Het vruchtlichaamextract is rijk aan hericenonen en is meer gericht op cognitieve gezondheid en neuroprotectie.

Combineren met

Lion’s mane kan op zichzelf worden genomen of worden gecombineerd met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Zo kan het combineren van lion’s mane met omega-3 vetzuren, zoals die in visolie, de cognitieve voordelen versterken. Daarnaast kan het combineren van lion’s mane met andere adaptogene kruiden, zoals ashwagandha of rhodiola, stressbestendigheid en algeheel welzijn verder ondersteunen.