Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Maitake (Grifola frondosa

  • Paddenstoel voor immuniteit
  • paddenstoel voor bloedsuikerbalans

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen, laten we meer leren over maitake:

Meet the Mushroom

Maitake betekent ‘Dansende paddenstoel’ in het Japans. De naam benadrukt de vreugde van mensen die de paddenstoel in het wild vinden, want deze schimmel heeft een aantal indrukwekkende voordelen voor de gezondheid. Maitake groeit in clusters aan de voet van bomen, vooral eiken, meestal in de late zomer en vroege herfst. Ze verschijnen vaak elk jaar op dezelfde plek;

Geschiedenis

Maitake is geliefd in de Traditionele Chinese Geneeskunde en is door de Japanse geschiedenis heen gebruikt voor zijn heerlijke smaak en gezondheidsbevorderende eigenschappen. Bij regelmatig gebruik zou hij het immuunsysteem ondersteunen, de bloedsuikerspiegel in balans brengen en vitaliteit brengen. Klinisch staat hij hoog aangeschreven om zijn krachtige immunomodulerende effecten.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken? 

  • Immuniteit: Van Maitake is aangetoond dat het gunstige effecten heeft op het immuunsysteem (1) en een krachtige antivirale werking.
  • In kleine klinische studies wordt een verlaging van de bloedsuikerspiegel geconstateerd.
  • PCOS: Studies suggereren dat maitake-extract alleen de ovulatie kan opwekken bij PCOS-patiënten en nuttig kan zijn als aanvullende therapie voor patiënten die faalden op de eerstelijnsbehandeling met clomifeencitraat (CC). 

Actieve stoffen

  • Bèta-glucanen: De belangrijkste werkzame stoffen in maitake paddenstoelen zijn de polysacharide bestanddelen zoals bèta-glucanen die het immuunsysteem ondersteunen.
  • MD-fractie en D-fractie: er is aangetoond dat ze het immuunsysteem stimuleren en immuuncellen activeren (2).

Productinfo

Onze biologische Maitake is een 100% vruchtlichaamextract van maitake, geteeld in de provincie Qingyuan, onder natuuridentieke omstandigheden op rijst en houtsnippers.

Het wordt met heet water geëxtraheerd (tot 12:1 extractverhouding) om de polysachariden, waaronder bèta-glucanen, vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 30% beta-glucanen om de immuniteit te ondersteunen.

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als de kwaliteit van de behandelaar en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken.

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie/soep. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Maitake heeft een rijke, bittere smaak. Je kunt het aan je koffie toevoegen of aan hartige soepen/stoofpotten voor een rijke bouillon.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : In tegenstelling tot sommige andere paddenstoelen kan maitake op elk moment van de dag genomen worden. Regelmatige consumptie van maitake kan je helpen te profiteren van de voordelen voor de gezondheid.

Zijn er interacties? : Maitake kan de bloedsuikerspiegel en bloeddruk verlagen, dus als je het tegelijk met diabetes- of bloeddrukmedicijnen neemt, kunnen deze te laag worden. We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar er kan interactie zijn met bepaalde medicijnen.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Combineer met

Maitake kan alleen genomen worden of gecombineerd worden met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Combineer het bijvoorbeeld met vlierbes of acerola om het immuunsysteem te ondersteunen. Combineer het ook met chroom of kaneel om de bloedsuikerbalans te ondersteunen.

Fungi feit

Maitake kan vaak 20 centimeter in diameter worden en meer dan 20 kg wegen, waardoor het de titel ‘Koning van de paddenstoelen’ krijgt.

Referencties

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4202470/

2:  https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2012.0222