Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Myco 02 (Reishi & Cordyceps)

 • paddenstoelen voor de gezondheid van longen en luchtwegen
 • paddenstoelen voor lichaamsbeweging

Meet the Mushrooms

Myco 02 is samengesteld uit twee van de meest vereerde paddenstoelen, reishi en cordyceps. Dit is een traditionele mix die vereerd wordt om zijn effecten op de ‘Qi’, of levenskracht. De voordelen van reishi en cordyceps worden al eeuwenlang geroemd in de Traditionele Chinese Geneeskunde, beide staan bekend om een breed scala aan gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Geschiedenis

Oude teksten en folklore verwijzen vaak naar de Reishi paddenstoel als de ‘Paddenstoel van onsterfelijkheid’, wat zijn vereerde status onderstreept. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt zijn naam vaak geassocieerd met genezing, een lang leven en onsterfelijkheid. Cordyceps heeft veel gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder aerobische voordelen. Het wordt in verband gebracht met een lang leven en onsterfelijkheid. Het wordt ook gebruikt om de gezondheid van de nieren te ondersteunen en het libido en de voortplantingsfunctie te verbeteren.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

 • Energie: Studies tonen een toename in zuurstofopname, aerobe capaciteit en weerstand tegen vermoeidheid. Cordyceps kan het energieniveau op natuurlijke wijze ondersteunen;
 • Sportprestaties: Cordyceps wordt al lang geroemd om zijn vermogen om energie en uithoudingsvermogen te stimuleren, waardoor het een populair supplement is onder atleten en mensen die hun fysieke prestaties willen verbeteren. Studies tonen aan dat een van de belangrijkste manieren waarop cordyceps het energieniveau verhoogt, het verhogen van de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) is, een molecuul dat energie opslaat en overdraagt binnen cellen, wat helpt om het energieniveau te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. 
 • Cordyceps sinensis wordt van oudsher gebruikt voor de gezondheid van de luchtwegen en er worden voordelen gemeld voor astma en COPD naast andere aandoeningen van de luchtwegen (1).
 • Inflammatie: Reishi is rijk aan triterpenen die sterke ontstekingsremmende eigenschappen hebben (2).
 • Adaptogeen: Reishi en cordyceps zijn adaptogenen die helpen het lichaam in balans te brengen. Studies hebben aangetoond dat deelnemers beter bestand waren tegen stress wanneer ze cordyceps namen in vergelijking met wanneer ze dat niet deden.

Actieve stoffen

 • Polysachariden: Studies hebben aangetoond dat ze de immuunfunctie kunnen moduleren. 
 • Triterpenoïden: De meest waardevolle bestanddelen van de reishi paddenstoel, ze  zijn gemeld als hepatoprotectief, anti-histaminisch, en zijn waardevol voor cardiovasculaire gezondheid onder andere acties (3). 
 • Antioxidanten: Werken als een beschermend schild en beschermen onze cellen tegen schade (4).
 • Adenosine: Centraal in het energiemetabolisme, het is nodig om ATP te maken dat de energievaluta van het lichaam is en wordt uitgeput tijdens lichamelijke inspanning. 

Productinfo: Herkomst, extractie verhouding etc

Onze Myco 02 bevat een Pure Grade extract van organische reishi samen met een full-spectrum biomassa van organische cordyceps. Dit mengsel bevat minimaal 15% bèta glucanen en polysacchariden om de immuniteit te ondersteunen;

Onze Myco Blends bevatten Pure Grade extracten die 100% geconcentreerde paddenstoelen zonder bindmiddelen garanderen. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen.

Hoe te gebruiken/smaak/recepten (voor poeders/lattes), tijd van de dag om het in te nemen

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Het heeft een rijke, bittere smaak. Je kunt een thee/koffie alternatief maken met het poeder, of het toevoegen aan je warme chocolademelk, smoothies en ontbijtbowls.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het in te nemen? : Het kan op elk moment van de dag worden genomen, maar omdat het cordyceps bevat, kan het beter als eerste worden genomen of vóór de training voor een oppepper.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar sommige gebruikers kunnen lichte bijwerkingen ervaren bij bepaalde paddenstoelen, zoals misselijkheid, diarree, droge mond of maagklachten.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts. Deze paddenstoelen kunnen een wisselwerking hebben met antistollingsmiddelen, antidiabetica, bloeddrukmedicatie en immunosuppressiva. 

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Referenties:

1: https://www.researchgate.net/publication/247854986_Medicinal_Value_of_the_Caterpillar_Fungi_Species_of_the_Genus_Cordyceps_Fr_Link_Ascomycetes_A_Review 

2:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34411377/

3: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17875480/

4: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26854104/