Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Myco Synergy (Lion’s Mane, Cordyceps, Reishi, Maitake, Tremella, Shiitake)

 • paddenstoelen voor allround ondersteuning
 • paddenstoelen voor immuniteit

Meet the Mushrooms

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. We combineren 6 van de meest bekende en gewaardeerde medicinale paddenstoelen in deze uitgebreide formule voor algeheel welzijn. Paddenstoelen werden van oudsher op deze manier geconsumeerd om hun synergie te versterken.

Geschiedenis

Paddenstoelen hebben een lange geschiedenis van therapeutisch gebruik in vele culturen over de hele wereld. Het gebruik van medicinale paddenstoelen gaat terug tot het begin van de geschiedenis en ze worden door culturen over de hele wereld gebruikt om de gezondheid te ondersteunen. Ze bevatten enkele van de krachtigste actieve voedingsstoffen die bekend zijn en zijn bij uitstek geschikt voor de gezondheidsproblemen waar we in onze moderne tijd mee te maken hebben;

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

Dit product is rijk aan paddenstoelen die een verscheidenheid aan werkingen hebben, hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Immuniteit: Paddenstoelen staan bekend om hun vermogen om het immuunsysteem te versterken. Ze bevatten bètaglucanen, een soort polysachariden waarvan is aangetoond dat ze witte bloedcellen activeren, waardoor ze sterker en efficiënter vechten tegen ziekten (1). Onderzoek heeft aangetoond dat cordyceps de productie van beschermende immuuncellen verhoogt en de immuunrespons verbetert. Van Maitake is aangetoond dat het gunstige effecten heeft op het immuunsysteem (2), en een krachtige antivirale werking. 
 • Cognitieve gezondheid: Studies hebben aangetoond dat tremella de productie van zenuwgroeifactor (NGF) stimuleert, wat helpt bij het in stand houden van de neuronen, de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het verwerken en overbrengen van informatie, ter ondersteuning van het leren en het geheugen. Studies suggereren dat tremella het geheugen kan verbeteren en de cognitie kan verbeteren bij mensen met subjectieve cognitieve stoornissen. 
 • Adaptogeen: Reishi en cordyceps zijn adaptogenen die helpen het lichaam in balans te brengen. Studies hebben aangetoond dat deelnemers beter bestand waren tegen stress wanneer ze cordyceps namen in vergelijking met wanneer ze dat niet deden.
 • Inflammatie: Reishi is rijk aan triterpenen die sterke ontstekingsremmende eigenschappen hebben (3). Tremella heeft ook opmerkelijke ontstekingsremmende eigenschappen, is rijk aan antioxidanten en een potentieel therapeutisch middel voor oxidatieve stress geassocieerde huidziekten en veroudering (4).

Actieve stoffen

Dit mengsel is rijk aan een breed scala aan heilzame bestanddelen, waaronder enkele van de belangrijkste:

 • Bèta-glucanen: Dit mengsel van paddenstoelen is rijk aan bèta-glucanen en andere polysachariden, studies hebben aangetoond dat ze de immuunfunctie kunnen moduleren. 
 • Triterpenoïden: Er is gemeld dat ze onder andere hepatoprotectief en antihistaminisch zijn en waardevol voor de cardiovasculaire gezondheid (5). 
 • Antioxidanten: Werken als een beschermend schild, beschermen onze cellen tegen schade (6). 
 • Adenosine: Centraal in energiemetabolisme, het is nodig om ATP te maken dat de energievaluta van het lichaam is en wordt uitgeput tijdens lichamelijke inspanning. 
 • Hericenonen: Van deze verbindingen wordt aangenomen dat ze bijdragen aan de cognitieve eigenschappen van lion’s mane. 

Productinfo

Onze Myco Synergy bevat Pure Grade extracten van organische lion’s mane, reishi, maitake, shiitake en tremella naast een vol-spectrum biomassa van organische cordyceps. Dit mengsel bevat minimaal 20% bèta glucanen en polysacchariden om de immuniteit te ondersteunen. 

Onze Myco Blends bevatten Pure Grade extracten die 100% geconcentreerde paddenstoelen zonder bindmiddelen garanderen. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen 

How to use

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Het heeft een milde smaak. Je kunt een thee/koffie alternatief maken met het poeder, of het toevoegen aan je warme dranken, smoothies en ontbijtbowls.

Veelgestelde vragen 

Wanneer is de beste tijd om het in te nemen? : Het kan op elk moment van de dag genomen worden, maar omdat het cordyceps bevat kan het beter als eerste of vóór de training genomen worden voor een oppepper.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar sommige gebruikers kunnen lichte bijwerkingen ervaren bij bepaalde paddenstoelen, zoals misselijkheid, diarree, droge mond of maagklachten.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts. Deze paddenstoelen kunnen een wisselwerking hebben met antistollingsmiddelen, antidiabetica, bloeddrukmedicatie en immunosuppressiva;

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag;

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Referenties:

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684115/

2: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4202470/

3:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34411377/

4: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5561887/

5: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17875480/

6: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26854104/