Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Reishi Sporen (Ganoderma Lucidum)

  • paddenstoel tegen allergieën
  • paddenstoel voor slaap en kalmte

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. Laten we meer leren over de reishi sporen:

Meet the Mushroom

Reishi sporen worden geproduceerd als de reishi paddenstoel zijn levenscyclus voltooit. De sporen bevatten de hoogste concentratie actieve triterpenen, uniek voor de reishi paddenstoel. Aan het einde van de groeicyclus van de reishi paddenstoel produceert hij sporen, kleine zaadjes die dienen voor de voortplanting van de paddenstoel. Hij laat deze sporen in de loop van een paar minuten los, waardoor ze snel de hele micro-omgeving bedekken.

Geschiedenis

Oude teksten en folklore verwijzen vaak naar de Reishi paddenstoel als de ‘Paddenstoel van onsterfelijkheid’, wat zijn vereerde status onderstreept. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt zijn naam vaak geassocieerd met genezing, een lang leven en onsterfelijkheid. Het gebruik ervan in China gaat meer dan 2000 jaar terug en oude Chinese teksten, zoals de “Shen Nong Ben Cao Jing”, noemen het een topkruid, wat het belang ervan in de traditionele geneeskunde weerspiegelt.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Immuniteit: Reishi paddenstoelen staan bekend om hun vermogen om het immuunsysteem te versterken. Ze bevatten bèta-glucanen, een soort polysaccharide waarvan is aangetoond dat het witte bloedcellen activeert, waardoor ze sterker en efficiënter vechten tegen ziekten (1).
  • Allergieën: Reishi is rijk aan triterpenen die sterke ontstekingsremmende eigenschappen hebben (2), gecombineerd met een immunomodulerende werking, maakt dit het een uitstekende keuze voor allergieën en andere ontstekingsaandoeningen. Onderzoek heeft aangetoond dat reishi sporenpoeder meerdere functies heeft, zoals het blokkeren van de afgifte van histamine en het remmen van een overprikkeld immuunsysteem en een effect heeft op de regulering van de immuniteit. 
  • Slaap: De triterpenen van Reishi sporen hebben een kalmerende werking, het wordt van oudsher gewaardeerd in gevallen van slapeloosheid;
  • Inflammatie: Studies hebben aangetoond dat de triterpenen in reishi sporen de afscheiding van ontstekingsbevorderende cytokinen en prostaglandinen onderdrukken.

Actieve stoffen

  • Triterpenen: Reishi sporen bevatten 200% meer triterpenen dan het vruchtlichaam. Triterpenoïden zijn onder andere hepatoprotectief, antihistaminisch en waardevol voor de cardiovasculaire gezondheid (3).
  • Polysachariden: Studies hebben aangetoond dat ze de immuunfunctie kunnen moduleren. 

Productinfo

Onze biologische reishi sporen komen uit het Longquan district in China, de natuurlijke thuisbasis van reishi. Sporen zijn moeilijk te verteren vanwege hun harde laag die gemaakt is van chitine. We gebruiken een koude-pers techniek, waarbij we de sporen tot wel 30 keer walsen – in vergelijking met de standaard 9 keer – om de triterpenen volledig vrij te laten komen, de hoogste niveaus van voedingsstoffen te behouden en de biologische beschikbaarheid te vergroten;

Het heeft minimaal 8% triterpenen, wat het dubbele is van onze Pure Grade Reishi;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Reishi sporen hebben een rijke, bittere smaak, je kunt een thee/koffie alternatief maken met het poeder, of het toevoegen aan je warme chocolademelk of smoothies.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : Reishi sporen kunnen op elk moment van de dag genomen worden, hoewel het later op de dag nuttiger kan zijn om ontspanning te ondersteunen en het zenuwstelsel te kalmeren voor het slapen gaan. Regelmatige consumptie van reishi spore kan je helpen te profiteren van de voordelen voor de gezondheid.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar het kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder antistollingsmiddelen en bloeddrukmedicatie. Reishi kan ook de bloeddruk verlagen, dus wordt het best vermeden bij mensen met een lage bloeddruk.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Wat is het verschil tussen reishi en reishi sporen? : Ze hebben zeer vergelijkbare voordelen, maar reishi sporen hebben veel meer geconcentreerde hoeveelheden van een verbinding genaamd triterpenen, die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsremmende en antihistamine voordelen van reishi. Er zit ongeveer 200% meer triterpenen in Reishi Spore, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen met allergieën en hooikoorts;

Combineren met

Reishi spore kan op zichzelf worden genomen of worden gecombineerd met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Combineer met kurkuma voor ontstekingsremmende ondersteuning, of lokale honing voor ondersteuning bij hooikoorts.

Fungi feit

Reishi sporen zijn gemaakt van chitine, een van de hardste natuurlijk voorkomende stoffen op aarde.

Bronnen:

1:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684115/

2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34411377/

3: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3236089/