Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Reishi (Ganoderma Lucidum)

  • paddenstoel voor immuniteit
  • paddenstoel voor lever- en hartgezondheid 

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen, laten we meer leren over reishi:

Meet the Mushroom

Reishi is een unieke schimmel die voornamelijk groeit in de vochtige en warme gebieden van Azië op rottende boomstammen en stronken. Reishi is houtachtig en taai, waardoor het in zijn ruwe vorm niet eetbaar is. De medicinale eigenschappen worden echter al meer dan 2000 jaar erkend en op verschillende manieren gebruikt;

Geschiedenis

Oude teksten en folklore verwijzen vaak naar de Reishi paddenstoel als de ‘Paddenstoel van onsterfelijkheid’, wat zijn vereerde status onderstreept. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt zijn naam vaak geassocieerd met genezing, een lang leven en onsterfelijkheid. Het gebruik ervan in China gaat meer dan 2000 jaar terug en oude Chinese teksten, zoals de “Shen Nong Ben Cao Jing”, noemen het een topkruid, wat het belang ervan in de traditionele geneeskunde weerspiegelt.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Immuniteit: Reishi bevat bèta-glucanen, een soort polysacharide waarvan is aangetoond dat het witte bloedcellen activeert, waardoor ze sterker en efficiënter vechten tegen ziekten (1).
  • Reishi blijkt verbindingen te bevatten die het LDL-cholesterol en de bloeddruk verlagen; belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten (2).
  • Gezondheid van de lever: Studies hebben de hepatoprotectieve effecten van reishi benadrukt;
  • Allergieën: Reishi is rijk aan triterpenen die sterke ontstekingsremmende eigenschappen hebben (3), gecombineerd met een immunomodulerende werking, dit maakt het een uitstekende keuze voor allergieën en andere inflammatoire aandoeningen. 

Actieve stoffen

De vele voordelen komen van de combinatie van zeer actieve immuunmodulerende polysachariden en meer dan 130 ontstekingsremmende triterpenoïde verbindingen.

  • Polysachariden: Studies hebben aangetoond dat ze de immuunfunctie kunnen moduleren. 
  • Triterpenoïden: De meest waardevolle bestanddelen van de reishi paddenstoel naast de polysacchariden. Reishi heeft meer dan 130 triterpenoïde verbindingen waarvan is gemeld dat ze onder andere hepatoprotectief en antihistaminisch zijn en waardevol voor de cardiovasculaire gezondheid (4). 
  • Antioxidanten: Werken als een beschermend schild, beschermen onze cellen tegen schade (5). 

Productinfo

Onze Biologische Reishi is een 100% vruchtlichaampje dubbel extract van reishi, duurzaam geoogst op duanwood in het Longquan district van China, zijn traditionele thuis.

Het wordt tweevoudig geëxtraheerd (tot 30:1 extractverhouding) om de polysachariden en triterpenen vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 20% bètaglucanen en 4% triterpenen om de immuniteit en ontstekingsreactie te ondersteunen.

Onze extracten worden beschouwd als professionele kwaliteit en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Reishi heeft een rijke, bittere smaak, je kunt een thee/koffie alternatief maken met het poeder, of het toevoegen aan je warme chocolademelk en smoothies.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : Reishi kan op elk moment van de dag genomen worden, hoewel het later op de dag nuttiger kan zijn om ontspanning te ondersteunen en het zenuwstelsel te kalmeren. Regelmatige consumptie van reishi kan je helpen te profiteren van de voordelen voor de gezondheid.

Zijn er bijwerkingen? : Het risico op bijwerkingen is naar verluidt laag, maar het kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder antistollingsmiddelen en bloeddrukmedicatie. Reishi kan ook de bloeddruk verlagen, dus het kan het beste worden vermeden bij mensen met een lage bloeddruk.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? Ja, het is getest door een derde partij. COA’s zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Wat is het verschil tussen reishi en reishi sporen? : Ze hebben zeer vergelijkbare voordelen, maar reishi sporen hebben veel meer geconcentreerde hoeveelheden van een verbinding genaamd triterpenen, die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsremmende en antihistamine voordelen van reishi. Het vruchtlichaam van reishi is rijker aan polysachariden en andere verbindingen voor immuniteit en orgaangezondheid.

Combineren met

Reishi kan op zichzelf worden genomen of worden gecombineerd met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor synergetische effecten. Combineer met kalkoenstaart voor immuunondersteuning, cordyceps voor allround adaptogene ondersteuning, of kurkuma voor krachtige ontstekingsremmende ondersteuning;

Fungi feit

De oorspronkelijke beschrijving van Ganoderma Lucidum was gebaseerd op materiaal verzameld in Londen, VK in 1781. 

Referenties:

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684115/

2: https://www.nature.com/articles/s41598-019-44195-2/

3: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34411377/

4: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17875480/

5: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26854104/