Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Shiitake (Lentinus Edodes)

  • paddenstoel voor gezonde spijsvertering
  • paddenstoel voor schimmelwerende werking

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. Laten we meer leren over shiitake:

Meet the Mushroom

Shiitake is na de gewone champignon de meest gekweekte paddenstoel. Hij heeft veel gezondheidsvoordelen en een uitstekend voedingsprofiel, hij is rijk aan B-vitaminen, vitamine-D en alle 8 essentiële aminozuren. De naam shiitake is Japans en komt van het woord “Shii”, wat de naam is van de boom waar hij meestal aan groeit.

Geschiedenis

De eigenschappen van shiitake, die traditioneel als culinaire paddenstoel wordt gebruikt, worden in Japan al sinds de jaren 1960 onderzocht en het werd door Japanse ouderen traditioneel beschouwd als het “levenselixer”.

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Digestieve ondersteuning: Hoge anti-microbiële activiteit, het heeft de hoogste anti-candida werking van alle paddenstoelen;
  • Lever Support: Heeft brede antivirale en hepatoprotectieve eigenschappen, het verbeterde de leverfunctie in een studie van patiënten met chronische hepatitis. 
  • Cholesterolbalans: Van shiitake en de bestanddelen ervan, waaronder eritadenine, is aangetoond dat ze de ontwikkeling van hypercholesterolemie remmen en het totale cholesterol en triglyceriden verlagen (1).
  • Immuniteit: Regelmatige consumptie is gekoppeld aan een verbeterde immuniteit zoals blijkt uit een verbeterde celproliferatie en activering en een verhoogde SIgA-productie. De toename van SIgA impliceert een verbeterde immuniteit van de darmen. Er was ook een verlaging van CRP, wat duidt op minder ontsteking (2).

Actieve stoffen

  • Lentinan: Beschermt DNA tegen oxidatieve schade en is een krachtige antischimmel die nuttig is tegen verschillende virale en parasitaire infecties. 
  • Polysachariden: Rijk aan beta-glucanen en andere polysachariden om de immuniteit te ondersteunen. 
  • Eritadenine: Ondersteunt de cardiovasculaire gezondheid naast de plantensterolverbindingen.

Productinfo

Onze biologische Shiitake is een 100% vruchtlichaamextract dat in de provincie Qingyuan wordt geteeld onder natuuridentieke omstandigheden op rijst en houtsnippers.

Het wordt met heet water geëxtraheerd (tot 10:1 extractverhouding) om de polysachariden, waaronder bèta-glucanen, vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 30% beta-glucanen om de immuniteit te ondersteunen.

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als de kwaliteit van de behandelaar en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Shiitake heeft een rijke smaak. Voeg het toe aan je koffie, soepen en sauzen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : In tegenstelling tot sommige andere paddenstoelen kan shiitake op elk moment van de dag genomen worden. Regelmatige consumptie van shiitake kan je helpen te profiteren van de voordelen voor de gezondheid.

Zijn er bijwerkingen? : Kan milde spijsverteringsverschijnselen veroorzaken. Rapporten van dermatitis (shiitake dermatitis) zijn gekoppeld aan de consumptie van rauwe shiitake paddenstoelen en er zijn geen gevallen bekend van het gebruik ervan in supplementvorm. 

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Combineren met

Shiitake kan op zichzelf worden genomen of worden gecombineerd met andere supplementen en functionele voedingsmiddelen voor een synergetisch effect. Combineer met rode gist rijst of andere natuurlijke bronnen van statines voor cholesterol ondersteuning, of kruiden zoals oregano en kruidnagel voor anti-candida acties. 

fungi feit

Shiitake paddenstoelen zijn in staat om succesvol organisch materiaal af te breken, dankzij hun sterke myco-herstellende eigenschappen. Hoewel dit nog steeds onderzocht wordt, zijn er aanwijzingen dat ze giftige stoffen en zware metalen uit het milieu kunnen verwijderen.

Referenties:

1:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3829752/

2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25866155/