Bedankt voor het kiezen van Mushrooms For Life

Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.Tremella (Tremella fuciformis)

  • paddenstoel voor gezonde huid
  • Paddenstoel voor immuniteit

Paddenstoelen zijn overal om ons heen, het zijn de ware communicatoren in de natuur. Medicinale paddenstoelen worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor hun gezondheidsvoordelen en kunnen de ontbrekende schakel zijn om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke samenstelling om de gezondheid te ondersteunen. Laten we meer leren over tremella:

Meet the Mushroom

Tremella groeit in tropische en subtropische klimaten op gevallen en rottende boomstammen en boomstronken, maar kan ook gekweekt worden. Het vruchtlichaam ziet er ongebruikelijk maar mooi uit, omdat het zowel doorschijnend als gelatineachtig is. Dit heeft geleid tot verschillende bijnamen zoals ‘zilveroorzwam’ en ‘witte geleischimmel’.

Geschiedenis

Tremella is een populaire culinaire en therapeutische paddenstoel die al tweeduizend jaar in de Aziatische keuken en de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gebruikt. Hij wordt al lang gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen en werd opgenomen in een van de oudste boeken over traditionele geneeskunde, de Shen Nong Ben Cao Jing (ca. 200 na Chr.). Zowel Chinese als Japanse vrouwen gebruikten hem voor verschillende schoonheidsdoeleinden, waaronder het verminderen van sproeten en het bevorderen van een stralende, jeugdige teint. Dit is de reden dat tremella soms de ‘schoonheidspaddenstoel’ wordt genoemd;

Voordelen: Waarom je het zou moeten gebruiken?

  • Gezondheid van de huid: Tremella trekt water aan en houdt het vast (effectiever dan hyaluronzuur), dit helpt bij hydratatie en elasticiteit, en vertraagt de productie van melanine, wat nuttig is bij huidpigmentatie, ongelijkmatige teint en littekens.
  • Anti-inflammatoire: Opmerkelijke ontstekingsremmende eigenschappen, rijk aan antioxidanten en een potentieel therapeutisch middel voor oxidatieve-stressgerelateerde huidziekten en huidveroudering (1). 
  • Gezondheid van hart en bloedvaten: Rijk aan polysachariden die bekend staan om hun antistollende werking. Wordt in verband gebracht met het verlagen van het triglyceriden- en LDL-cholesterolgehalte (2).
  • Cognitieve gezondheid: Studies suggereren dat tremella het geheugen kan verbeteren en de cognitie kan verbeteren bij mensen met subjectieve cognitieve stoornissen. 
  • Immuniteit: Stimuleert belangrijke witte bloedcellen voor een verbeterde immuunfunctie.

Actieve stoffen

  • Polysacchariden:  Hoge hoeveelheden beta-glucanen en andere polysacchariden die het belangrijkste bioactieve bestanddeel zijn;
  • Antioxidanten: Tremella is ook rijk aan antioxidanten en stimuleert de productie van superoxide dismutase die cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Productinfo

Onze biologische Tremella is een 100% vruchtlichaamextract geteeld in de provincie Fujian, onder natuuridentieke omstandigheden op houtsnippers en biologische rijst.

Het wordt geëxtraheerd met heet water (tot 12:1 extractverhouding) om de polysachariden, waaronder bèta-glucanen, vrij te maken en te concentreren. Het bevat minimaal 30% beta-glucanen om de immuniteit en de gezondheid van de huid te ondersteunen.

Onze Pure Grade extracten worden beschouwd als professionele kwaliteit en bevatten de hoogste gehaltes aan actieve bestanddelen. Het is gebruikelijk dat paddenstoelencapsules en -poeders ‘drankkwaliteit’ extracten bevatten met een hoog gehalte aan maltodextrine om de inkapseling te bevorderen en de smaak zoeter te maken. Pure Grade is het kenmerk van de hoogste kwaliteit paddenstoelensupplementen;

Hoe te gebruiken

Capsules: Volwassenen nemen 2 capsules, 1-3 keer per dag met of zonder voedsel, of probeer het poeder van de capsules toe te voegen aan een smoothie. 

Poeder: Neem 1-4 keer per dag 1g. Tremella heeft een milde smaak. Voeg het toe aan je warme dranken, smoothies en ontbijtkommen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om het te nemen? : In tegenstelling tot sommige andere paddenstoelen kan tremella op elk moment van de dag genomen worden. Regelmatige consumptie van tremella kan je helpen te profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Zijn er bijwerkingen? : Er zijn geen bijwerkingen gemeld, maar het kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen zoals antistollingsmiddelen.

Zijn er interacties? : We raden iedereen die medicijnen gebruikt of zwanger is of borstvoeding geeft aan om dit te overleggen met hun arts.

Test u het product? : Ja, het is getest door een derde partij, COA zijn beschikbaar op aanvraag.

Waarom komen jullie uit China? : Het gebruik van medicinale paddenstoelen was een hoeksteen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en deze praktijk gaat duizenden jaren terug. Geen enkel land heeft meer kennis over het kweken en extraheren van paddenstoelen dan China. China is ook de thuisbasis van enkele van de uitgestrektste en meest ongerepte bossen ter wereld, die de ideale omgeving bieden voor paddenstoelen om te groeien. Op basis van voortdurende DNA-analyses is iedereen het erover eens dat China nog steeds de beste kwaliteit paddenstoelen ter wereld kweekt.

Combineren met

Tremella can be taken on its own or combined with other supplements and functional foods for synergistic effects. Combine with chaga or collagen for skin support or lion’s mane for cognitive function. 

Fungi feit

De eerste officiële verwijzing naar het gebruik van de tremella paddenstoel dateert uit 200 na Christus en is te vinden in de geschriften van Shen Nong Ben Cao Jing, een van de grondleggers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Traditioneel werd het als zo waardevol beschouwd dat alleen koningen en hoge ambtenaren het mochten gebruiken.

Referenties:

1:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5561887/

2: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0271531796001911