No bake gezonde chocolade Reishi brownies

No bake gezonde chocolade Reishi brownies

Recept: Brownies met Reishi

Reishi en chocolade = een match made in heaven. Vandaag hebben we daarom heerlijke Reishi chocolade brownies. Super makkelijk om te maken én het hoeft niet in de oven. Je bent echt binnen enkele minuten klaar en kun je genieten van een overheerlijke chocolade brownies. Daarbij is dit recept super gezond, zonder geraffineerde suikers of een enorme hoeveelheid aan boter. Pure ingrediënten mét de kracht van Reishi. Met deze brownie kom jij zeker aan je dagelijkse portie paddenstoelen.

Waarom Reishi? Reishi is een krachtige paddenstoel die door de eeuwen heen geëerd wordt door Japan. Wist je dat daar Reishi vroeger zijn gewicht waard was in zilver? Niet zo gek ook. Reishi is een bijzondere en krachtige paddenstoel. Het zit boordevol met nuttige voedingsstoffen die je lichaam op tal van vlakken ondersteunen. In de traditionele Chinese geneeskunde staat Reishi zelfs op nummer één van de ongeveer 300 verschillende geneeskrachtige kruiden, planten en schimmels met de meest gunstige eigenschappen voor de gezondheid.

Ingrediënten (voor 6 stukken)

 • 1 kopje walnoten
 • 1/2 kopje geroosterde gezouten amandelen (ongezout kan ook)
 • 1 kopje rauwe cacao
 • 1 kopje Medjooldadels
 • 1 tl vanille extract
 • 1 el Reishipoeder
 • 2 el tahin
 • Snufje zeezout

En zo maak je het…

 1. Doe de walnoten in een keukenmachine en maal ze fijn.
 2. Voeg hierna de cacao, zout, vanille, tahin en reishipoeder toe. Vermaal dit tot één geheel.
 3. Voeg tenslotte de mejooldadels één voor één toe aan de keukenmachine tot je een kruimelige mengsel krijgt die, wanneer je het ingedrukt, aan elkaar blijft plakken.
 4. Pak een vierkant bakje en bekleed met bakpapier. Druk het mengsel in de bakvorm. Strooi wat gehakte geroosterde amandelen er overheen en plaats het voor ongeveer een uur in de koelkast. Hierna kun je het ook invriezen, zodat je het langer kunt bewaren.

We zijn benieuwd naar jouw creatie

Heb jij deze overheerlijke chocolade brownies met Reishi gemaakt? Vergeet ons dan niet te taggen op Instagram (@ mushroom4lifenl) met jouw creatie. Dat vinden we leuk!

Bekijk ook al onze andere paddenstoelenpoeders. Oneindig veel inspiratie »